De competitie

Judocompetitie van het Oosten organiseert minimaal zes maal per seizoen een judowedstrijddag om recreatieve judoka's kennis te laten maken met wedstrijdjudo. De opzet is dat judoka's door het winnen en verliezen van wedstrijden punten verzamelen. Per ronde krijg je 40 punten met een bonus van 5 punten voor iedere gewonnen wedstrijd. Per ronde kun je maximaal 60 punten behalen. Bij iedere 100 punten verdient de judoka een diploma met een bijbehorend embleem. Het maximum aantal punten dat behaald kan worden met een embleem is 1000 punten. Bij 1250 en 1500 punten krijgt de judoka een judostandaard.

Deelnemers zullen door deze competitie beter worden in wedstrijdjudo. De judoka wordt enthousiast van wedstrijdjudo en krijgt ook zelfvertrouwen van het judo├źn van wedstrijdjes. De judoka leert namelijk om te gaan met winst en verlies. Ook traint de judoka met de competitie zijn doorzettingsvermogen, omdat het totaal aantal punten door heel veel wedstrijdjes bij elkaar verzameld kan worden. Met plezier, toewijding en doorzettingsvermogen krijgen alle judoka's kans om dit streefaantal te behalen. Dit zal worden beloond met een prachtig origineel certificaat en een niet te missen judo-embleem.

De wedstrijdjes worden zo kleinschalig mogelijk aangeboden. Judoka's gaan elkaar namelijk ontmoeten op de eigen trainingslocaties. De deelnemers krijgen een klein trainingslesje vooraf. Daarbij streeft de organisatie erna om de competitieblokken circa anderhalf uur te laten duren, zodat judoka's en ouders in vergelijking met de grote judotoernooien niet lang hoeven te wachten.